Er zijn nog nooit eerder zoveel mensen geweest die kampen met overgewicht ondanks talrijke (dieet-)boeken, apps, maaltijdvervangers, online programma’s, etc… Het tijdelijk aanpassen van je voedingsgewoontes lukt wel maar dit op langere termijn volhouden is erg moeilijk. Kortdurende wonderdiëten of andere wondermiddelen waarmee je kilo’s blijvend kwijtraakt bestaan in mijn ogen dan ook niet.

Mijns inziens kun je een duurzame verandering alleen volhouden door een integrale aanpak.

De volgende 4 pijlers zijn hierin belangrijk:

Gezond eten

Voldoende bewegen

Voldoende ontspanning en rust

Aandacht voor je mentale gesteldheid

Wanneer je je maar op 1 van bovenstaande punten richt,
zal dit niet afdoende zijn om je leefstijl blijvend te veranderen.

Tijdens het coachingstraject kijk ik samen met jou hoe je kleine stapjes kunt zetten op deze gebieden en hoe je dit vol kunt houden.
Dit is maatwerk: we gaan kijken wat bij jou past en wat voor jou haalbaar is. Zo ontstaat er een gezond en realistisch plan op maat. Als leidraad gebruiken we mijn werkboek ‘Naar jouw gezonde leefstijl’.
Er zijn geen verboden voedingsmiddelen, je mag alles (zij het soms met mate) eten. Pure, onbewerkte voedingsmiddelen zijn het uitgangspunt met daarin zoveel mogelijk variatie. Ik werk niet met voorgeschreven dagmenu’s.
Ik ga in mijn (eet)adviezen uit van de Richtlijnen Goede Voeding, opgesteld door de Gezondheidsraad.

Daarnaast kijken we hoe jij een vorm van beweging in je leven kunt inbouwen die bij jou past. Verdere aandachtspunten zijn de balans met betrekking tot stress/ontspanning, slaap en eventuele belemmerende gedachten die jou in de weg zitten.
Omdat ik de overtuiging heb dat je jouw leefstijl niet in een paar gesprekken blijvend kunt veranderen, werk ik in trajecten van (minimaal) 5 of 8 consulten. Ook zal ik na de afsluiting nog een jaar lang om de 3 maanden via mail/WhatsApp contact met je opnemen. Bij het uitgebreide pakket zal daarnaast ook nog een nazorggesprek plaatsvinden om te bespreken hoe het met je gaat.
Nazorg is in mijn ogen essentieel. Gezondheid is een immers een lange termijn doel!