Ik ben Marlis, 43 jaar en woon samen met mijn vriend en onze 3 kinderen in Duiven.
Ruim 17 jaar heb ik als maatschappelijk werker in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. In mijn werk heb ik veel mensen begeleid die een ongezonde leefstijl hadden. Hierin zat de uitdaging om samen met de ander te onderzoeken welke kleine en haalbare stappen hij/zij kon zetten om zijn/haar fysieke èn geestelijke gezondheid te verbeteren.

Ook in mijn eigen leven heb ik ervaren hoe kleine veranderingen in mijn eet- en beweegpatroon mij veel hebben opgeleverd. Hierdoor voel ik me fit en energiek en heb een gezond gewicht.

Om mij verder te ontwikkelen op dit gebied ben ik de post-HBO opleiding gaan volgen tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Deze opleiding heb ik in 2017 bij MARK-Academy afgerond. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

Citaat BLCN: Hbo leefstijlcoaches kunnen mensen niet alleen helpen om algemene adviezen over voeding, bewegen, slaap en ontspanning om te zetten in een persoonlijk plan, maar vooral begeleiding bieden om dat plan werkelijkheid te maken. Daarbij gaat het om zaken als weten hoe je lichaam en geest werken, je tijd en energie beheren, goed omgaan met je omgeving en stress en onrust kunnen hanteren. Het vinden en versterken van motivatie is cruciaal. Dat onderscheidt de leefstijlcoach van andere leefstijlprofessionals.

Om mij verder te specialiseren in voeding heb ik daarnaast ook de opleiding tot gewichtsconsulent en voedingsdeskundige gevolgd. Ik ben lid van de BGN waardoor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk is.

Het mooie in mijn werk vind ik om echt maatwerk te leveren: door goed naar jouw verhaal te luisteren en jouw situatie in kaart te brengen kunnen we samen jouw traject vormgeven; kijken naar wat bij jou past en juist wel of niet werkt.
Heel graag loop ik een stukje mee in jouw proces en wil je ondersteunen bij het toewerken naar jouw gezonde leefstijl én hoe je dit kunt blijven vasthouden!

Naast begeleiding van cliënten in mijn eigen praktijk, ben ik ook als leefkrachtcoach verbonden aan Herstelcirkel in de Wijk (www.herstelcirkel.nl) en verzorg ik binnen bedrijven vitaliteitstrajecten.